Hujan get fcuked in JB

Noted: Semua link yg aku letak di sini adalah dgn tujuan utk “ping” ke blog² yg ada buat post tentang perkara ini. Kalau aku tersalah letak link korang pada sentences2 yg salah, tolong amafkan ya. Bukan maksud saya begitu! Long live local scene!

Artist: Hujan
Track: Empayarmu
EP: Check2Rock2
http://www.fileden.com/files/2008/2/1/1733707/05%20Empayar%20Mu.mp3

I got this new yesterday from AzizulHakim at my Indiemusik blog. Im not gonna blog about this fuking thing at my indiemusik blog because this is a really fuked up & embrassing matter to our local ndependent music industry. This thing was happen on Art of Noise Fest in Johor Bahru last Saturday (19/4/08). As far as i know, there’s 17 bands will perform that day including HUJAN.

artofnoisefest Hujan get fcuked in JB

Hujan only performed one song for that day which is “AKU SCANDAL” from check2rock2 EP. But amazingly, some of the crowd going wild and showed up their middle finger which known resembaled for word “F*CK!”. Not enough by showing their middle finger, they also keep shouting and yelling “FCUK YOU!” from beginning to the end of “AkuScandal” song. You can see clearly their fagg0t act at the video below:

[youtube width="400" height="300"]http://www.youtube.com/watch?v=TRDqSxSZBY0[/youtube]

Original link: http://www.youtube.com/watch?v=TRDqSxSZBY0
›› Download ‹‹ (.flv – Low Quality)
›› Download ‹‹ (.mp4 – High Quality)
(.flv) after download rename to video.flv, (.mp4) right-click save as, after download rename to video.mp4

Embrassing right? They also keep showing up the official t-shirt of Hujan which already modifiede into “HUJANjing” which meant “Hujan Anjing”. Wtf?.
I follow the comments that is appeared at Little Miss Eezah blog which began popular after that incident because she/he is the first one that blogged about this thing. From what i know, this things happen because of some missconflict between Hujan vocalist which is Noh Salleh that has made a clear announcement about sensitive issues on gay and homo people at a gig in MMU Melaka last year according to one of this post from RiceCooker. It is something like this:

“aah yang lembut lembut tu boleh keluar tk pyh tgk gig kitorang ekk”, Noh HUJAN.

Sort of something like that. Just read the comment at Little Miss Ezzah blog. For me, i am a homophobic (phobia of the homo people) too. I have already known about this anti-Hujan community quite a long time ago. Hentikan lah oke ! Read this.

bc8Rhu2kO61b1upe50WlX9vu 400 Hujan get fcuked in JB

Actually this is a small community that dislikes Hujan band just because Hujan is a homophobic band. They do have a myspace account a long time ago but then it’s already disappeared maybe because somebody already report about it. Just visit this.

Photos (credit to miss ezzah):

 Hujan get fcuked in JB
Hujan was ready to performed their song, “AkuScandal”

 Hujan get fcuked in JB
Noh giving out the mic to the crowd to sing along with them.

 Hujan get fcuked in JB
Suddenly all the front crowd keep yelling the F word. Poor Hujan. :(

Some of them say that Hujan already become too arrogont and high-demanding band. Im not really sure about this. But just dont give a fcuk about this. Yes, i am one of Hujan fanatic or so-called Raingers because i am supporting our local music industry. Let support our small local scene. Dont be a slave, let’s free out yourself from other. Kalau tak sampai bila nak maju. Lu pikir lah sendiri!!

Taken from SampahCommunity bulettin at Myspace:

Mengapa Hujan dikatakan Homophobic?


Dalam hal ini, kita perlu berfikiran positif dan perlulah mencari punca permasalahan. Seperti yang kita maklum. Masalah HomoGaysBian merupakan perkara yang masih taboo dalam Malaysia. MAJORITI RAKYAT MALAYSIA tidak menerima golongan HomoGaysBian kerana perkara ini bercanggah dengan norma-norma masyarakat Timur dan juga salah disisi Agama Islam yang merupakan Agama Rasmi bagi Malaysia. Ringkasnya, Hujan antara yang mewakili MAJORITI RAKYAT MALAYSIA untuk menghentikan masalah HomoGaysBian yang kini kian merebak di Malaysia. Perkara yang perlu disedar, masalah HomoGaysBian adalah masalah global dimana bukan sahaja Malaysia yang menghadapinya. Kita perlu bijak menangani masalah ini. Disedari terdapat juga golongan yang menyokong golongan HomoGaysBian. Dengan berbekalkan alasan Prejudis, Streotype dan akhirnya kepada Diskriminasi. Golongan HomoGaysBian mendapat perhatian masyarakat. Ada yang kasihan, ada yang simpati, ada yang menolong. Tetapi, itu hanya permulaan awal seolah Malaysia menghalalkan HomoGaysBian. Maka, bagaimanakah caranya untuk kita membuat pendirian mengenai HomoGaysbian?KITA PERLU SEDARKAN GOLONGAN HOMOGAYSBIAN BAHAWA PERBUATAN MEREKA SALAH. Hujan menggunakan pengaruh muzik sebagai platform untuk menyedarkan mereka. Mudah je kan? Kenyataan yang kasar? Sila selidik dahulu kenyataan yang Hujan buat. Ianya lebih kepada menasihati dan meneguhkan pendirian. Hujan pun tidak melarang golongan HomoGaysBian mendengar lagu-lagu ciptaan mereka. Kerana muzik itu bebas.


Nak dengar boleh, Taknak dengar tiada siapa yang marah


Lain-lain masalah seperti Hujan sombong, demand, istilah awek, noh kasar -arrogant-poyo, attitude teruk, dan sebaginya adalah masalah remeh. HANYA ORANG MENTALITI KELAS KETIGA SAHAJA yang menggangap masalah remeh sebagai masalah serius.


Pendirian kami. Kami bukan fanatik Hujan. Kami cuma SAYANGKAN INDUSTRI INDIE YANG BARU NAK BERKEMBANG DAN MAJU. Jika anda tidak suka mana-mana band sekalipun. Tidak usahla mengikut perasaan/emo sampai perlu mengfuck mereka. Mereka juga manusia seperti anda. Begitu juga ibu bapa anda yang merupakan manusia. Apa perasan anda jika ada orang lain FUCK ibu bapa anda? FUCK anda? Lagipun budaya FUCK-MENGFUCK ni bukan budaya kita. Itu budaya Amerika. Tinggalkanlah perbuatan tak berfaedah memaki orang lain sesuka hati...


sekian.

SampahSociety

Baca juga sedikit rentetan kisah ini di blog Kak FynnJamal : read here. Kak fynn adalah antara teman rapat hujan.

mir02 Hujan get fcuked in JB

Will be on Hiatus mode

Sorry people. I’ll be on exam mode for this moment because mid-exam is on this 5 May. So, i need a space to study and get rid out of this online world. So, there maybe no updates & late to answearing your tags & all of your comments. Thx for visiting my blog. More updates comes after my exam. Wish me luck! :)

Comments

  1. Fark Yu

    FUCK la blogger nie ahha. fanatik x bertempat i aint raingers nor anti hujan. but fuck up la bender2 camnie. does this band back u up if anything happens to you. dont give a damn la!

  2. syuxx

    @fark yu
    haha. mmg lah diorang tak back up aku pun. Tapi apa salah nya aku sedikit fanatik dgn meraka. takda undang² kata salah. GAY itu yg salah. Haha.

    i don give a fcuk to hater. haha :p

  3. akiem

    lmer x msok cnyh..
    hurmm…
    no komen..
    tp no need to mendiskriminasi org gay nyh…
    bkn dorg mnx pown~
    ak x anti pown dorg, nk hal jer..
    kwn jugak ak ngn org2 gay, (kwn shaja)..
    haishh…

  4. syuxx

    memang dia orang tak mintak, tapi akal & fikiran itu kan ada.
    jadi pakai. fikir mana yg baik mana yg buruk.

    well, just baca apa yg sampah society dah post di myspace.
    ^^

    thx for your opinion. aku tak kesah mana pun. hehe

  5. akiem

    whatever larh~
    ak x pnh nk mendiskriminasi pown…
    x logik btowl alasan2 org yg meng fuck hujan tuh..
    kolot!
    pantang nmpk org len berjaya, nk iri hati plak!

  6. [...] Video Kumpulan Hujan kena maki crowd di gig Video credit to : Syuxx [...]

  7. azizulhakim

    ko nak fak itu?nak fak ini?lantak korang lahhh…..
    aku suke lagu HUJAN…aku RAINGERS…
    nak fak?ahhh!…fak sajaaaa!!!!aku tak kesah!

  8. juonmalaya

    hujan mmg band yg patut kene fuck. fuck off hujan. attitude teruk giler babenk. pernah suatu ketika hujan buat show live dorg tak hormati organizer, pulak slumber babenk amek ape aje benda tanpa kebenaran. dlm live tv pun kdg2 over perangai dorg. fuck la hujan. glemer sket dah mabok

  9. amir

    yo bro…we see for how long will all these be…

  10. little miss e=two

    agak setuju dengan penulisan bagi perenggan terakhir kamu
    industri baru nak berkembang dude
    nak cakap lebih-lebih pun tak boleh
    dan as a person myself aku dengar sumer pihak
    dan cuba untuk bersifat adil pada sumer

  11. syuxx

    @akim
    ya, aku pun rasa macam tu. alasan tak munasabah.
    perkara kecil nak di besar-besarkan.
    itu lah mentaliti org malaysia.
    ayam bertelur sebiji, riuh sekampun.
    guruh di langit, air di tempayan di buang.

    @Azizul
    Belasah saja, yakin boleh bro!! luka mana yg tak pedeh. takpa, kali ni diorang fuckhujan, next time hujan kasi fuck lebeh2 lagi

    @juon
    okeyh. i appreciate your comment. Noh mmg perangai dia gila-gila sedikit. tapi kalau dia dpt kontrol lagi bgs. thx for commenting

    @amir
    yea bro. Let see how far the can go by doing this nonsense thing.

    @etwo.
    ya. aku rasa mmg dua ada kesalahan masing.
    sebagai manusia, kita patut baiki atau tegur ksalahan org.
    tapi bkn dgn cara caci maki begini.

    ^^V pis

  12. awan

    i like da way u kupas dis thing..
    realiti n simple..
    yg len tpulang pd dorg..
    we cant change people..
    i sokong u 100%..

    cm kesian plak kt mmbe2 JB i..
    dorg tkilan r cos sane sini org sound
    ‘fuck bdk JB’
    hehheheheh…

    kerana nila setitik, abis telok sebelanga..

    -awan-

  13. kukubesihitam

    sebenarnyer..
    golongan yg mengfuck kan hujan nie..
    adalah golongan yg irihati ..
    kerana hujan sekarang sudah lebih forward kedepan..
    so jgn la nak mengfuck2 kan hujan..
    actually aku dah dengar pasal bende ni sume lame dah..
    c’monlah..
    hey..’all…c’mon..
    get up..
    support our local band guys!

  14. [siti]

    Fuck la Hujan mcm mana pun, yang dpt support/peminat/duit/nama.. tetap Hujan. Orang yang fuck tu dpt apa?

  15. deennasour

    TO FARK YU~ kalau ko support siti nurhaliza pon, tak de nyer siti nak back-up ko…..semua artis camtu.standard ah, bukan Hujan jerk….pikir lah beb…jgn main ckp jerk

    AKIEM~ aku pun ada kwn gay, tapi kalau nak sokong diorang, aku support 10 percent jerk, dan 90 percent lagi aku mintak diorang tobat le b4 mati melekat dgn pakwe diorang….

    JUONMALAYA~ sekurang2nya diorang tak de lah nak berselindung depan baek blkg mcm hantu tak mcm sstgh artis depan baek tapi belakang mcm setan….ko ingat artis2 lain tu baek sgt ke?
    yg pasti artis pompuan pon ada yg merokok….tu kira kureng sopan tu….

    deennasourwalaupun aku bukan lah rainger yang sejati, kerana aku tak beli pon baju Hujan kaler itam tu…hehe, sbb aku ada baju deennasour sendirik…..

    Aku setuju dgn kupasan Sampah tu sbb Hujan secara terang nak menegur, mungkin cara menegur tu yang salah, dan kalau nak menegur hujan yang dah buat salah tu, baiarlah dengan cara yang betul, sbb nak membetulkan orang, kita sendiri dulu yang mesti betul…

    Gay adalah satu fenomena negatif, lumrah alam, negatif mesti diahalang, makanya tak slah untuk menghentikan fenomena ini..malah mesti dihentikan…aku pun ada kwn yang gay, dan aku berkawan dengan mereka, dan memang aku nak diroang kembali normal dengan cara menasihati…

    Syabas Hujan!! tapi bukan sebab menegur secara depan2 lelaki2 lembut tu, tapi syabas kerana membawa mesej yang berguna dalam lagu…bukankah itu sastera..kah kah kah..

  16. malia

    hrmm im not a fan of hujan,nor an anti-hujan.
    but from what i see,those people shouting fcuk you and showing their middle fingers are ridiculously uncivilized.
    its very shameful seeing malaysians act like this.
    if the whole community act like this,seriously i think we’ll never move forward in our lives.

  17. Fark Yu

    kepada yg bernama deenasour … ape halnyer siti nak back up aku aku tanak pon.. ape barang siti… adeii .. mawi pun tanak hujan pun tanak sape2 pun tanak .. apa dia peduli diorang2 nie pasal aku ker ko ker ..

    ko nak sokong sape2 sokong la … dah la end up jerla.. nie nak kecoh2 teruskan komen pasal hujan nie buat per … bialah diorang handle sendiri … kalau ko bace semua pendapat pasal hal nie dari semua laman blog and myspace .. ape suggestion dan ape kenyataan yg korang dapat kemukakan bagi membantu … semua juz tulis support ataupun membangkang …

    lets the guys talk la … diorang punyer nama*if the gentle enough la to be a respective band*

    kadang2 aku rasa fan2 nie kebanyakannya bukan musician sepenuhnya …ataupun juz listener…. dpt ker korang rasa erti sebagai pemuzik nie …? kita main muzik utk ape…? ape yg kita cuba dptkan? perhatina? atas dasar ape? nak popular jugakla akhirnya… nak suara didengari nak bagi mesej? ape mesej ko nak sampaikan …? semua tak relevan bagi aku …yg tinggal hanya sikap ingin dikenali atas kemampuan bermain muzik.. so kalau camtu apahal plak nak di perjuangkan masalah2 homo nie semua .. korang dont give a damn pun. …

    so matang la … hujan pun x matang apatah korang lagi yg kebanyakkannya budak2 lagi yg baru abis sekolah …

    aku support butter … and fan of butter … dorang pun ader sebut pasal hal2 kaum nyah ni dari kaum yg nyah nie sikap geli2 dorang … kene hentam ngan wartawan .. tapi ok jer .. xder issue pun itu juz pendapat dorang dari lagu … mesej darilagu … itulah pemuzik bukan dari perjuangan .. coz korang xperjuangkan utk selamatkan kaum macam tuew.. alkisah

  18. helmie.

    @fark yu : ko xpaham ka istilah support ataupun ko pandai guna saja? actually, aku baca first komen ko agak kasar.

    fanatik x bertempat i aint raingers nor anti hujan. but fuck up la bender2 camnie. does this band back u up if anything happens to you. dont give a damn la!

    this syuxx guys just trying to expose the story lah. Maybe dia ada sentuh sikit pasal dia minat this band. But who cares lah? Kalo ko xsuka, xpayah la nk kutuk org. && ayat pasal back up tuh? wtf! sumpah ko neyh xpaham istilah being supportive. dia nk support band tuh. suka hati dia lah. then², buleyh pulak ko sentuh pasal matang ke xmatang? apsal? ko igt dh umur lebeyh 30 thn baru nk kenal erti dunia ka? budak umur 12 pown dh reti beza mana elok dgn mana xelok. yg masalahnya, diri diorg ja. sbb itu ada yg pandai buat masalah. tp itu! problem diorg sendiri. xdak kaitan langsung dgn maturity. ko sendiri pown aku rasa xmatang sbb komen ikut suka hati ko je. melalut xtentu pasal. ko belum tgk lgi dunia. aku pown lebeyh kurang juga. semua org mcm tuh. xdak yg sempurna. so~ xpayah la kaw bwat cerita pandai dan tunjuk macam senior di sini ya?

    pasal homo tuh, aku xtahu nk kata apa, dunia nk akhir zaman. apa maw bwat an? and komen aku pasal budaya fuck. sumpah aku xterkejut. budak 5 tahun pown dh pandai fuck org. nk salahkan sapa? mak bapak? haisyh. kita xbuleyh nk salahkan sapa². itu salah sendiri. tp kalo org luar tgk malaysia mcm neyh, sumpah jatuh malaysia.

  19. helmie.

    @fark yu : ko xpaham ka istilah support ataupun ko pandai guna saja? actually, aku baca first komen ko agak kasar.

    fanatik x bertempat i aint raingers nor anti hujan. but fuck up la bender2 camnie. does this band back u up if anything happens to you. dont give a damn la!

    this syuxx guys just trying to expose the story lah. Maybe dia ada sentuh sikit pasal dia minat this band. But who cares lah? Kalo ko xsuka, xpayah la nk kutuk org. && ayat pasal back up tuh? wtf! sumpah ko neyh xpaham istilah being supportive. dia nk support band tuh. suka hati dia lah. then², buleyh pulak ko sentuh pasal matang ke xmatang? apsal? ko igt dh umur lebeyh 30 thn baru nk kenal erti dunia ka? budak umur 12 pown dh reti beza mana elok dgn mana xelok. yg masalahnya, diri diorg ja. sbb itu ada yg pandai buat masalah. tp itu! problem diorg sendiri. xdak kaitan langsung dgn maturity. ko sendiri pown aku rasa xmatang sbb komen ikut suka hati ko je. melalut xtentu pasal. ko belum tgk lgi dunia. aku pown lebeyh kurang juga. semua org mcm tuh. xdak yg sempurna. so~ xpayah la kaw bwat cerita pandai dan tunjuk macam senior di sini ya?

    pasal homo tuh, aku xtahu nk kata apa, dunia nk akhir zaman. apa maw bwat an? and komen aku pasal budaya fuck. sumpah aku xterkejut. budak 5 tahun pown dh pandai fuck org. nk salahkan sapa? mak bapak? haisyh. kita xbuleyh nk salahkan sapa². itu salah sendiri. tp kalo org luar tgk malaysia mcm neyh, sumpah jatuh malaysia.

  20. Gig Organizer

    Well, i guess, its time that Hujan should realize also what they’ve done. They really havent been respecting ppl around them that much, especially Noh. There’s thing that they said during their performance is really not appropriate. There’s once when they billed in a show in Laundry bar. Noh mentioned that “its a Hujan show, now other’s ppl show”. I mean, when you say that kinda thing, what impression does it give to the organizer, the bands that played alongside with you guys?

    I did listen to their first album, i admit, Hujan wrote pretty amazing lyrics and catchy tunes. Please take note, sometimes attitude of the band counts. Especially when you wanna talk about the music scene.

    I for one think no matter how big a band become, to make the scene better, you’ve gotta be nice to everybody, dont get drunk into fame. If you’re showing arrogant, ignorant, and other bad attitude to the people in the scene. First of all, it will hurt ppl in the scene, 2nd its a bad influence to the upcoming bands.

    For you Raingers who support Hujan so much. Think about what’s right and wrong. Dont just follow the ways of ur favourite band and lose your sense.

  21. ermm..kita mesti support local scene kita..
    tapi fenomena scene di malaysia skrang ni sama cam
    apa yg terjadi di indonesia beberapa tahun yg lalu..
    many band use ‘Indie’ label sbagai batu loncatan untuk
    menaikkan nama band dorang..lol

  22. Aisyah

    eleh. tolong ah. Hujan ok apa. masalah tul la geng-geng fuck hujan ni. dengki apa? apa hujan buat kat diorang?

    from what I saw la kan, Hujan tu tak sombong pun. dia friendly apa. i dah byk kali jumpa dia, sbb i kenal kawan-kawan dia. dia slalu gurau-gurau, kalau masa tgh lepak pun, ada fan datang, diorang layan je, esp Noh. nak tangkap gambar pun dia sporting je. behind that, i dont know and I have no comment about it.

    and, to fark yu,

    “kadang2 aku rasa fan2 nie kebanyakannya bukan musician sepenuhnya …ataupun juz listener…. dpt ker korang rasa erti sebagai pemuzik nie …? kita main muzik utk ape…? ape yg kita cuba dptkan? perhatina? atas dasar ape? nak popular jugakla akhirnya… nak suara didengari nak bagi mesej? ape mesej ko nak sampaikan …? semua tak relevan bagi aku …yg tinggal hanya sikap ingin dikenali atas kemampuan bermain muzik.. so kalau camtu apahal plak nak di perjuangkan masalah2 homo nie semua .. korang dont give a damn pun. …”

    kalau kau tak dapat rasa, kau diam je la! kalau diikutkan, mmg ramai org dengar muzik utk hiburkan diri. tak kisah la sama ada muzik itu sedap didengar atau sbb dia mmg ada kaitan dgn kehidupan pendengar. the point is, we listen to the music. and enjoy it. that’s the point of music. nak menghayati mesej yang disampaikan is totally up to the listeners la. and diorg nak memperjuangkan masalah homo tu biarlah diorang. we all have our own fights.
    ada yang memperjuangkan hak perkauman, ada yg memperjuangkan awreness against global warming, ada yg memperjuangkan safe sex, domestic abuse dan banyak lagi, fikirla.

    orang-orang yang tak support band yang berpotensi ni la yang meyebabkan industri muzik kita susah nak maju.

    btw, AF sucks. *tak de kena-mengena dengan entri ini.*

  23. azizulhakim

    kpd semu anti-hujan,
    aku as RAINGERS n aku wakil kpd semua RAINGERS yg maki korang…
    kami mintak maaf weh…yelah..band pujaan kene fuck..sape tak marah kan…
    n pasal korang nak hujan mintak maaf..mesti korang nak dgr dr mulut noh sendiri kan..takkan aku nak wakilkan diorang plak…
    so jgn la nak maki2 sgt kat komen hujan nih…
    baik korang laung “we want you to say sorry”…
    n plz la NO CARUTAN!
    buang la perkataan FUCK tuh…
    kalo korang guna perkataan boikot ke ape lagi ok aku rasa…

    azizulhakim

  24. ermm..realitinya skrang nie,terlalu bnyak band yg tumbuh mcm cendawan..
    persoalan apa hujan buat dgn dorang?

    Hujan telah menjatuhkan label indie underground mereka..hhahahah..
    xD

  25. HaRiZ

    wow…ini betul2 pagi yang gelap ni…hahaha…..

  26. Fark Yu

    errr tktnyer … *kene sound balik*

    WTF la pro-Hujan .. kalau ko cerdik ko phm ape yg aku cube sampaikan walaupun ayat yg aku tulis berterabur sket kan ..

    korang juz balas pandangan org lain dengan hati yg sentimental dan emosi2 hahaah … ape jadahnyer kalau ko rasa Hujan berpotensi berpotensi la .. aku xde hal pun .. ape ko ingat support local scene main taram jer ker…. nak support pun kene tgk band gak la ..kalau local act tapi main hampeh lagu melalut bunyi harming ko nak support ker ???? (sebagai contoh la kalau ko xpham lagi – aku x tuju bender nie kat Hujan pun) nak support band2 betul berkualiti la…muzik cantik org cantik hidung cantik pipi cantik .. xgitu ..

    kalau syg kan local movement so xyahla ko nak terlalu emosi ngan ape yg berlaku ataupun ko support Hujan jer … ker lepas Hujan main ko balik ? ahhah ko jwb la …ape jwp ko pun aku terima ….jadi ko nak jadik anjing menyalak kala pencuri masuk rumah tuan ko buat pe …padahal tuan ko senyap jer ,,,,,, …

    Dengarla muzik dgn ikhlas sebab cara korg bercakap macam korng nie support industri tapi lebih kepada support certain act jer …
    MAin muzik pun biarlah ikhlas … manusia nie bertopeng kadang2 nampak mesra nampak lucu nampak huruhara padahal hati siapa yg tahu. sape bebudak sekolah yg xpuas hati silalah pegi ke kaunter pertanyaan dan tolong tanyer HUJAN tak arini … jwp dier ari2 pun hujan skang nie dik … xkan adik taktahu

  27. keningaublog

    “Dengarla muzik dgn ikhlas sebab cara korg bercakap macam korng nie support industri tapi lebih kepada support certain act jer”
    :FarkYu

    This Part i agreed with you..

  28. Matthews Paulina

    Ok2,aku cube kasik contoh,if you the right thing,will people hate you?takde kan?so it must be something that makes people hate ‘Hujan’,of course its not about their popularity,its like who cares.Orang-orang yang bagi komen dekat sini mostly biased la aku bace,cakap tak based on fact,just because you’re raingers/pro-hujan,you love almost everything bout them,even when they steal your girlfriend LOL.Neway to all Hujan fans,go f*ck yourself.

  29. [...] forgot about the last post about Hujan that has been fuked at JB. Lets play TAGG!! I was tagged by our wordpress theme princess, AisyahRozi from her post: A little [...]

  30. syuxx

    aku curi ayat nabil raja lawak:

    “korang ada telinga dengar, korang ada mulut kasi jaga, korang ada otak, lu pikir lah sendiri
    haha.

    yang baik ambil pengajaran, yang tak bagus pegi buang jaoh. aku tahu hanya satu yg fuckhujan nak. Mereka nak Noh hujan pegi minta maaf.

    So, dari terus fuck2, baik laung kan “we want you to say sorry”.

  31. ceghap

    assalamualaikum.. nak tnya laa…
    .
    “I have already known about this anti-Hujan community quite a long time ago.”

    aku nak tau la… sbb apa blog aku di kata kan anti-HUJAN community? siapakah anda nak pandai2 menuduh aku? aku yang buat hujan.org pasal apa aku nak anti-hujan? selidik dulu bro.. sebelom tulis yang bukan2…

  32. [...] aku pon xpaham manusia ni, menulis tanpa soal selidik? tlg la… aku baru baca 1 post dari saudara yang baik hati.. dia tulis mcm [...]

  33. syuxx

    actually aku nak “ping” kan blog post engkau tentang “hentikanlah” itu. Tak tau lah pulak apasal aku letak di bahagian sentences tu.

    Sorry okey. Bukan aku nak maksud kan your blog anti-hujan. Dah salah faham ni. Sorry sebab buat you salah faham. Aduhaii.

    Takkan lah aku nak letak engkau, admin hujan.org sbg anti-hujan pulak. Sorry banyak2 oke.

    p/s: note to myself utk sentiasa berhati-hati dalam menulis n me”link n ping”. =.=

  34. chokichoki

    aku sbenanye nak gelak je..
    takkan la mende ni pun nak jd isu
    nak wat gado..
    budak2 sungguh..tak matang!buduh!
    kalo cani la mentaliti manusia2 kat tanah melayu ni..
    aku tatau la bile la malaysia ni nak maju dr segi pemikiran.
    mende remeh temeh je tu..bukan nye mende besar cam kehancuran dunia ke hape..haih~
    yg fuck org tu da mmg tau derang da mmg jenis centu..
    pehtu yg dok bekap neh nak lebey2 watpe?
    buat bodo je..nnti derang boring derang diam la.
    derang wat centu sbb nak bg sape2 yg pro hujan ni marah..
    da derang wat centu then korg marah lak..
    aku pun suka..sape tak suke..ade respon..kan2?
    ini la yg menunjukkan kaum kite ni truk..mende buduh pun nak pecah belah..pehtu tertinggal blakang..pehtu da cine maju marah lak..
    suke je salahkan org..haih~

  35. bkojo

    hmmm…mcm2 komen kat sini…ape2pun aku x sokong sape2,tp sebagai penggemar muzik,aku rase if org mlaysia x sokong muzik mlysia sape lagi? alaaaa nak cite pasal attitude, helloooo…we all human ok…ade ke yg perfect?(x tau lak if dari kecik korang mmg x pernah maki org, if ade org camtu aku respect la)
    “NOH bad attidude”yeke???!!habistu yg dok menge’fuck’ org tu good attitude ke? guys manusie boleh berubah…x semestinye dorg jahat hari nie..dorg akan jahat selamenye…

    chokichoki,

    btl ckp ko bro aku sokong…
    “ini la yg menunjukkan kaum kite ni truk..mende buduh pun nak pecah belah..pehtu tertinggal blakang..pehtu da cine maju marah lak..
    suke je salahkan org..haih~”

    aku pun x tau dah nak ckp camne…but owest think bout this…

    “if org cine ko letak kat stu tmpt…d’org bermati2an nak tlg sesame bangse die”
    “if org india ko letak kat stu tmpt…punnn d’org bermati2an nak tlg sesame bangse die”

    if org MELAYU????????? bukan maksud nak singgung sape2, nie aku dga sendiri dari org melayu…
    “org melayu kalau x dengki kat org lain, mmg bukan melayu”

    syuxx pinjam ayat yg ko curi ;p
    “korang ada telinga dengar, korang ada mulut kasi jaga, korang ada otak, lu pikir lah sendiri”

    adiossss…

  36. perlu diingat saudara-saudari, hak masing² untuk menilai orang, tapi janganlah sampai memaki hamun guna perkataan keras ni, kalau macam ni mana hilang nya rasa hormat kita terhadap orang lain.
    kita balik dari mula,

    tahun 2006,awal taun 2007,
    bukak je majalah² hiburan, rancangan MELODI terbitan TV3, mane² la.. artis ni bising org kite layan lagu indon, org ni band seberang lagi best, artis malaysia buat konsert tak ramai pegi, tapi bila org luar buat konsert memang penuh satu stadium. pastu org kata org kte nih anggungkan orang luar..

    sekarang ,
    dengan kemunculan kugiran² yang penuh berbakat nih,
    like MEET UNCLE HUSSEIN, dan HUJAN sendiri,
    ade lagi korang dengar media bising² pasal artis luar?
    tapi dah lumrah.
    bila ade yg menimpa kejayaan,
    ade yg akan iri hati
    apabila ada yg suka, mesti ada yg membenci!
    tapi harus diingat
    sebenci mane pun kita terhadap si dia,
    dia adalah seorang pemuzik yang benar² berkaliber,
    tetapi mungkin ya, benarnya si dia ini kuat merapu ketika persembahan,
    walaubagaimanapun,
    jgn lah kita memaki hamun,menyumpah sana sini
    sesungguh nya banyak lagi benda lain yang sepatutnya korang sumpah

    kenape la time gig tu
    korang tak pekik
    “JAHANAM YAHUDI, JAHANAM BUSH,JAHANAM ISRAEL, JAHANAM ZIONIS, JAHANAM BELANDA!”
    ni tak
    sesama islam dude,
    luaskanlah pemikiran
    jangan terlalu sempit
    dan jangan terlalu memuja.

    dan harapan saya,
    semoga beliau tabah dan sedar akan segala kesilapannya

  37. MK

    eh2.. tak baik mencarut..
    kalo marah, jgn ckp fcuk.. cakap ‘cekedaut’
    miahaha

    btw nice blog syuxx

  38. [...] Satu Dua Tiga Empat Lima Enam Tujuh Lapan [...]

  39. RK

    Kalau dah terang2 perbuatan gay tuh dosa…kena laa terima…dah hukum Allah…yang golongan gay nie nak anti ujan apehal? Dah kuat sangat ke? Tak takut tuhan ke wei!!

    Ape yg ujan sampaikan betul ape….apehal korang nak kutuk2 lak? Tak sangka kaum Nabi Luth A.S survive ke zaman nie…yang buat aku lagi malu ialah aku pun orang JB…tak sangka lak JB pot gay semalaysia!!

  40. esshiq

    quote bkojo: “NOH bad attidude”yeke???!!habistu yg dok menge’fuck’ org tu good attitude ke?

    all i can say is, mmg padan la eh. skrg buku bertemu ruas so what are u guys complaining about? kalo dia tak tahu nak hormat org lain then don’t expect other ppl to respect him cos im sure most of us believe in the saying “what comes around goes around”.

    furthermore, aku tak rasa org yg rasional nak marah dia pasal dia tak support homosexuality, tapi cara dia sampaikan pendapat diri seperti membuat pengumuman, aku quote blogger ni, ““ aah yang lembut lembut tu boleh keluar tk pyh tgk gig kitorang ekk”, Noh HUJAN.” adalah bagi aku kurang ajar.

    jadi memang kenalah org yg kurang ajar dibalas dengan kebiadapan oleh orang lain. respect has to be gained, and to gain it, you have to start by showing respect to others first. benda simple cam gini pun takkan tak tahu.

  41. banjir

    asal usul perkara ini, hanya para2 organizer jek yg faham knp bleh terjadi. knp bila hujan ckp kasar, main2kan organizer, org semua tutup mulut, tp bila hujan kena fuck jek, mula la jd mcm federal case. cmon la. br kena fuck tuh. blum kena bottled mcm kat reading festival. kan?

    p/s: aku x support langsung budaya homo gay neh. tp aku yakin org2 yg fuck hujan kat jb tuh majoriti bukan dr golongan songsang tuh

  42. zzo

    astaga..ape jadahnye nk fuck2 neh…xbrtamadun sgguh..igt battle royale ke?hurmm kot ye pun rase xpuas hati ngn dorg,juz bg komen2 yg mmbina..kritikla elok2..kalau rase lagu2 dorg xsedap,korang try la wat lagu yg lagi sedap..senang2 kuda je nk fuck org len…adei..sediyh la korang ni..kate support local scene,tp dimanakah semangatnya?kemane sgt la muzik kite nk pegi kalau dah maju sket tp kene damn kaw2 ngn community…ape kejadahnye..think positive,act positive..pade gang2 JB yg berkenaan,tolongla produce lagu yg mantap gile n didengar oleh satu malaysia n diakui kehebatannye oleh semua org..then barula korang ade hak nk menilai ape itu MUZIK…

  43. purepanda

    la..aku igt pehal la HUJAN kene maki..bende kecik rupenye..

    yg aku sokong:

    @Mesin Musik Terkini

    kenape la time gig tu
    korang tak pekik
    “JAHANAM YAHUDI, JAHANAM BUSH,JAHANAM ISRAEL, JAHANAM ZIONIS, JAHANAM BELANDA!”
    ni tak
    sesama islam dude,
    luaskanlah pemikiran
    jangan terlalu sempit
    dan jangan terlalu memuja.

    yg aku x sokong:

    @esshiq

    jadi memang kenalah org yg kurang ajar dibalas dengan kebiadapan oleh orang lain. respect has to be gained, and to gain it, you have to start by showing respect to others first. benda simple cam gini pun takkan tak tahu.

    ok fine.aku petik lg ayt org yg cmmnt kt ats..kalo HUJAN xde buat silap mestila xde org benci…tp kne igt cmne baik pun kite msti ader org benci..
    fine aku akui aku ni RAINGERS tp xla fanatik sgt…kalo HUJAN buat silap aku pun leh kutuk dorg…tp bkn dgn cara memaki hamun kasila komen yg membina…dorg x ske mak nyah salah ke?aku pun benci gak mak nyah dh mmg bende tu HARAM…

    bab attitude Noh tu fine aku x tlk..kdg2 dier mmg ckp lps n mmg aku tau kes organiser ngn band2 lain x puas ati sbb mulut dier tu..yg tu mmg slh dier r..tp aku rase dier xde niat pun nk kutuk lebey2..tgk r lps ni cmne kalau dier still x tukar attitude mmg slh dier r..

    tp ptt ke psl attitude korg nk maki hamun dier..nk maki HUJAN?kalo x puas ati ngan Noh suro die mintak maap….fine aku paham korg x minat HUJAN coz diernye lg x sdp kt telinga korg…x yh r dgr..xde org pun paksa korg dgr..

    bottomline ni bende kecik…xyh nk besar2 kan..nnt terencat local music scene kt malaysia…bende kalo dh silap leh tego baik2 leh bwk bincang kalo gado mslh x kurg makin tmbh beb…

    pikir2 blk ader gk hikmah bende ni jd…biar bkk mate skit smorg…biar HUJAN kembali jatuh ke bumi..mgkn dorg slame ni khayal dgn fame dorg…
    mgkn dorg x prsn yg slame ni rmai org bengang kt dorg…so lps ni dorg leh berubah..berubah ke arah kebaikan tu bgs kn?

    aku lyn jer~ zas~!!!

    PEACE!UNITE!

  44. bkojo

    hehehe esshiq aku quote ko lak ;p,

    “jadi memang kenalah org yg kurang ajar dibalas dengan kebiadapan oleh orang lain.”

    jgn la cam tu wei…x elok hehehe, if mcm nie mmg habislah…jadilah kisah x berpenghujung…if katela aku g maki jiran aku, then jiran aku maki aku balik,then aku maki lagi, die maki lagi…last2 ade kesudahan ke? hehe if org rasional die akan try bg komen yg rasional gak, then bagi contoh yg baik bukan dgn balas bende yg org wat kat die dgn care yg same? insyaallah org akan terase malu nk bermaki-makian
    (as bro zzo ckp kat atas tu “hurmm kot ye pun rase xpuas hati ngn dorg,juz bg komen2 yg mmbina..kritikla elok2..” )

    nie tidak trus je men hentam,tindakan nie secare x langsung menunjukkan yg org yg membalas balik tu same standard ngan org yg die maki(meaning that die maki diri sendiri hahaha),then yg lbh memburukkan lagi keadaan mbuatkan bangse2 lain cop org2 kite nie bodoh…sesame kaum nak gado…

    RK ayat ko nie klaka la ;p,
    “…..Tak sangka kaum Nabi Luth A.S survive ke zaman nie…yang buat aku lagi malu ialah aku pun orang JB…tak sangka lak JB pot gay semalaysia!!….”

    relex bro.ko wat x tau jer…hehe

    banjir,
    org kecoh sal nie bukan ape, as aku sendirila, aku bukan nak backup sape2,aku just x suke budaya m’fuck nie, …mmg betul hujan mainkan organizer tp adeke hujan tu m’fuck organizer? SO THE MAIN POINT HERE, PEOPLES DON’T LIKE THIS “F**KER ATTITUDE not the band or organizer and satu lagi, hopefully x la sampai kene bottled…hehehe mintak jauhkanlah cian ooo muzik kite baru nak naik…

  45. purepanda

    lagu ni dedicatekan kpd HUJAN,Noh,Ecah ;p,RAINGERS,mamat2 kt JB ngn semua r penddk malaysia ni..

    no offence k?aku cuma meluah rasa hati n cbe utk berkarya..
    mcm hujan jge~ ;p

    HUJAN SCANDAL(edited version)

    HUJAN berikan semua
    Agar korang gembira sentiasa
    Korang tetap maki
    Maki jugak dekat kaum sendiri

    Jangan disimpan tiada rahsia
    Katakan saja HUJAN terima
    Korang tetap maki
    Maki jugak dekat kaum sendiri

    Waktu tahun lalu hujan baru bermula
    Bahagia kerana scene diconquer band seberang
    Hancur hati bila HUJAN kena maki
    Meninggalkan JB
    Meninggalkan Plaza City JB

    Sebab attitude Noh orang naik angin
    Pasal mulut Noh orand rasa dingin
    Biar dorang maki
    Yang penting hujan still lebat lagi~ ;p

    PEACE~!UNITE~!
    yg dh lepas buat pedoman..
    hari esok siapa yang tahu..
    biar dorg nak buat pe2 kt HUJAN~
    RAINGERS2 sure akan support kt kort taw~

    HUJANESS~!!!

  46. bkojo

    hahaha purepanda,
    lagu ko mmg menarik…peace to all, jgn gado2, support our local muzik…adiosss

  47. azrai

    pepehal la korang nie..hujan ckp bende2 2 actually the rght thng r..accept dis r…come on..kerek r

  48. afiqah

    hey…hujan perform kat hilton kuching malam semalam..i was there..dieorg main 5 lagu..trus trang aku cakap aku kurang suka dgn si noh tuh..but wat can i say..they are actually good..at least dieorg tak merapu..nyways,we should support our local music scene..kalo baru ak kembang dah sgt2 trok kena kritik,pastu takde sokongan or comments yg membina…mimpi la local music scene nak hebat..typical malaysian….

  49. relex sudah

    bagi pendapat aku…sama ja dangan diatas…masalah gay@yg sama waktu dgnnya dalah salah satu masalh yang semakin teruk kat malaysia ngan dunia..jadi sebagai pemuzik@peminat scene underground nih patut bergabung dan sama2 untuk memebanteras gejala ini…kita tidak patut membenci orang yg ingin berjuang malah patut menyokong mereka ini…dan satu perkara lagi…kita perlu menyayngi scene local nih..malaysia ni kecik ja…x kan kita nk mengulangi peristiwa hitam ketika gig diharamkan pada waktu gelombang cerita palsu black metal menular di malaysia..aku mmg harap korang pham dan menyayngi scene local..ok peace..

  50. tadaa

    dlm al-quran ckp hubungan sesama jenis slh,al-quran diturunkn oleh Allah…so…korg nk lwn ke?

  51. fuck below

    bodo la mamat bwh ni…selamber mak dia je kutuk org..

  52. people person

    bodoh sial
    weii..bukan semua Johorean Fcuk Hujan wei..
    aku Johorean,tak pon fcuk Hujan…
    mereka2 hanya posers…try ar buat band sendiri..nak rase best ke kene fcuk…

  53. PuteraDarulTakzim

    sejak bila pulak la Hujan kena Fuck pasal topik Gay……tak tau citer jangan la reka citer…kebetulan jer diorang kena fuck masa lagu scandal tu…sbenranyer memang bebudak tunggu masa sesuai jer nak fuck hujan tu….saper yang gi jamming kat studio tempat hujan praktis tau ler pasal apa…yang tak tau citer tu takyah la nak komen melulu..h.ehuehuehehuehueu

  54. takyahtau

    fuck hujan.. fuck hujan’s fucker… dua2 bodo.. aku sorang ja pandai..

  55. syuxx

    kau memang pandai! tapi aku pun tak nak ambik tau. haha

  56. uzair

    “Some of them say that Hujan already become too arrogont and high-demanding band. Im not really sure about this”

    bagi aku lah kan, tak salah kalau kita nak naikkan price. lagipun organiser patut tau dengan adanya hujan, boleh membantu ticket sales diorang. sampai bila nak main gig bagi charity. orang pun nak untung gak. diorang naik price tu, dapat untung diorang belilah guitar yang sound lebih lawa ke, effects yg lebih sedap ke, buat album recording lebih mantap ke. so untungnya nanti pun dpat kat peminat diorang. lagipun harga minyak kan naik, hahaha.

    tapi kalau diorang tak attract orang utk datang gig, memang mengada lah nak charge lebih.

    uzairs last blog post..Mahathir quits Umno

  57. wan

    soryla, hujan mmg agak fuck.
    ada skali tu dierang dpt chance perform kt UKM pny convo week..time tu xda siapa kenal mrk…mrk lah penyanyi, mrk lah jual tshirt kt booth

    thn ni, kt mmu melaka.atas stage la acah2 frenly peminat, luar bajet star.sorryla, bg aku quality music mrk tidak setanding band indie spt bittersweet, LMB & etc (aku berckp mengenai quality yea..bkn genre)

    tp apsal mrk lupa diri? aku x faham. oh yea, sejak dh masuk mainstream kan

  58. syuxx

    @wan
    hello, hujan tak penah pun masok mainstream. diorang masih bawah diri sendiri. blom pun lagi bnaung bawah mana2 label besar.
    but thx nway for your opinion. ^^

  59. senyumlah

    aku tak paham korang ni.
    semua nak bajet bagus.
    apa yang korang suka,apa yang korang layann..
    korang simpan dalam hati.
    tak perlu bangga dengan apa yang korang ada.
    korang ni alahai…aku tak paham tol…
    kepada brader brader yang baru 2-3 tahun habis skolah tu…
    tak perlu rasa bengang dengan adik2 yg masih bersekolah pergi ke gig.
    lantak diaorang la.itu hak diorang…itu zaman diorang..
    cuba kau pandang zaman kau mula2 masuk gig.
    janganlah jadikan otak korang songsang..

    aku bukan nak sebelah mana2.
    yg besar ataupon yg dah bersekolah.
    tak perlulah berdebat pasal mende ni..
    tak perlu dengan bangga korang mengatakan korang folow itu ini.
    semua tu tak guna.
    baik korang diam jek,orang tak bising,hati tak sakit.
    mulut tempayan bleh gak tutup.mulut orang sapa nak tutup??????

  60. zACk uitm TRG

    i love hujan..
    i love bittersweet..
    i love butterfingers..
    i hate nyah.. eee!!! geli siott!!!
    what the fish??
    utk FARK YU : FUCK YOU LA!!
    mmg padan dgn nama kau!!
    wei.. bertaubat r…
    x takut hari akhirat ke??
    pandai2 nate ni!!
    jubor mase (loghat qlate)
    mu nok gocoh nate??
    wei.. laen kali fkir dulu sblm tulis…
    wahahahaha!!
    hidup indie band MALAYSIA!!
    R.I.P.!!

  61. huha

    urgh. apa apa pun, sila lah dengar band The Strokes. sila lah dengar bagaimana Hujan mencedok & tiru lagu The Strokes. urgh. copycat camni yang diagungkan? wah lau. sampah laa

  62. syuxx

    @huha
    bukan copycat, tapi inovasi. aku bet, band mana yg takda idola dia tersendiri kan? Every one started with copying & posering others

    Remember Pablo Picasso penah kata:

    “‘Good artists copy, great artists steal”

    huhu huha

  63. amie

    pd pendpt aku, gay = mmg salah
    tp utk Noh berkata, “aah yang lembut lembut tu boleh keluar tk pyh tgk gig kitorang ekk” = mmg xpatut
    dia patut tau yg dorang pun fans hujan jugak, dorang beli ep hujan, dorang support hujan
    slhkah golongan homo nie pergi show hujan utk tnjkkan appreciation dorang?
    xslh kan?
    so, ada baiknya noh mempraktikkan “think before you open your mouth” lol
    other than that, aku bknlah peminat fanatik hujan tp aku mendgr musik dorang
    thx, cheers
    :]

    amies last blog post..Look what I’ve found in my closet

  64. sakir

    gua x terkejut la klu hujan kena fuck..normal kat malaysia ni bila ada band naik diorag mesti kena fuck nye..dulu oag ngan butterfingers pun pernah kena fuck bila lagu diorg masuk radio n start popular kat mainstream tp diorg masih bertahan sampai sekarang..

  65. syuxx

    haha. asal semangat kental no problem bro.
    tapi skrg hujan pun dah makin kurang main dekat gig2.
    =.=

  66. deedslampor

    WEH MALULAH…
    KESIAN TGK BANGSA KITA…
    BERDENGKI-DENGKIAN TGK RAKAN SEBANGSA KITA NAIK MAJU…
    ORG JEPUN BLE MAJU DGN BAHASA DORG, ORG PERANCIS X SKA BAHASA INGGERIS D TMPAT DORG…
    TP KT MALAYSIA…
    CHELSEA DTG MALAYSIA, SUME ORG MALAYSIA PKAI BJU CHELSEA TUK SOKONGAN…
    MNE SMANGAT NASIONALISMA KITA?!
    MALULAH…

  67. deedslampor

    LUPA LAK…
    BANGSA MANA YG MENGHALALKAN HOMOSEKSUALITI???
    YA BTUL D EROPAH D HALALKAN…
    TP IGT…
    BANGSA INILAH YG MUSNAH D HANCURKAN ATAS PERINTAH ALLAH…
    DAN KITA SESAMA ISLAM HENDAKLAH SALING INGAT-MENGINGATKAN…
    MGKIN CARA NOH ITU X BRPA MESRA, TP MMG BTUL DIA MEMPERINGATKAN SSUATU KPD KITA…

  68. pickstick

    halo everibodi!!!

    uihss…panas ar dlm ni…

    first of all aku ni bkan fanatic fan or raingers HUJAN…but i do listen to their music…nice!

    bab fuck hujan ni aku x nk citer la…byk dh aku dgr…bosan!!!

    orite…
    nk citer pasal vokalis hujan ni —> NOH…
    i dont think he is an arrogant person…
    aku knal mamat ni…satu kampung ngan aku…satu skolah dlu…ktaorg ada la kdg2 lepak sama…dia ni mmg byk ckp…smpai ada org kata dia ni kerek la, berlagak la, n mcm2 lg la…walhal dia ckp benda yg mmg sedang berlaku dlm masyarakat…cuma org yg maki dia tu x kembangkan minda…tkut nk luahkan pendapat…dia ni mmg suka buat lawak ngan org2 yg dia knal (wpun kdg2 lawak dia x jadik…huhu)…satu lg, NOH ni sorg yg ada semangat kuat…kalo dia buat sesuatu tu, msti to the max nyer n puas hati…

    so, moral of the story is jgn terikut-ikut sgt dgn trend manusia ni…trend cam ni smpai bila nk kekal wei…kalo boleh crik identiti sndiri tu…kalo blom matang lg (bebudak skolah), just hanging around ngan member2…jgn smpai jdik pak turut plak…

    sekian,

    -pickstick-

  69. saya suka je hujan

    kadang2 dorang ni terlalu mengikut perasaan..
    membenci tanpa berfikir.. so inilah jadinya..

    yang haram dihalalkan.. mentaliti menunjukkan tahap yang paling rendah otak2 mereka ini..

    itu sahaja yang saya nak kata. :)

  70. people

    aku sukekan bangse aku,
    asal ade orang naik,
    kene maki,
    kene fuck,
    aku betul2 bangge dengan bangse aku,
    asal ade orang belagak,
    kene maki,
    kene fuck,
    bukan masalah besar pun,
    tapi bende tu jugak yang die nampak,
    kalau tak puas hati,
    jangan datang gig diorang,
    last2 gig organizer pun takde la nak amik diorang,
    diorang pun lame2 tau diorang buat salah,
    tapi tak,
    fuck mengefuck tu jugak la yang kite nak,
    kalau kat negare amerika,
    negare yahudi tu,
    orang-orang yang fuck ni la yang kene fuck balik,
    pasal tak bertamadun nak mampus,
    semua nak ikut emosi,
    tapi diorang ni bangse aku wei,
    diorang ni orang melayu,
    bangse aku,
    aku bangge dengan melayu.
    aku pandang rendah dekat orang cina dan india,
    diorang tak fuck orang yang diorang benci.
    diorang buat bodoh je paling banyak pun,
    tapi kalau orang melayu lain,
    semua akan diluahkan secara depan-depan,
    aku bangge dengan bangse aku.

  71. Azim

    korang ni bangang apa?
    hujan kena fuck sebab diorang ni kerek dgn orang ramai
    aku dgr ctew member aku punya member band ‘Bittersweet’ tu kata band HUJAN sombong…
    dah la weh aku x minat pun band ni..
    apa barang lagu jiwang hujan…
    main la blues rock ke garage ke baru ade feel skit
    ini lagu ntah hapa2

  72. thedude

    mcm mcm yang negatif korang kata pasal Hujan ni.. aku masa kat backstage tgk diaorang ni ok je.. salam borak borak buat lawak gelak gelak.. takde pun sombong.. peminat nak bergmbar semua dia layan ok..

    aku ni pun bukan la fanatik Hujan.. aku sebelum ni pun minat lagu dia tapi tak pernah tau pun diaorang ni sapa.

    aku ni pun sbnarnya homo gak.. dan aku tak kisah pun pasal homophobic.. depend on individual lah.. masing masing ada benda yang tak suka. mungkin Noh ni pernah alami benda yang pahit ke ngan some gay gays ke bapok ke tatau la..
    depa homophobic pun tapi aku yg homo ni enjoy je dgr lagu diaorang.. tgk gig diaorang.. tak kisah la dia tak suka homo ke ape ke.. aku dgr sebagai peminat music dan i dont give a damn about racist ke or whtever kind of phobic..
    im just a music lover.

    chill out~ ^^

  73. akue pun x twukk

    saia pown 1 of fan dier b4…..x tau larr lpas nie…
    p…x baek larrhh bwat diorang cam2….
    diorang mesti thn prasaan jerr…tym bwat show kat jb 2…
    beside dat….owg yg…homo/gay….pown takk kesahh…
    sbab noh….maen2 jerr…dier gurau ngan kwn dier yg homo/gay…
    kot…(apa2 punn….x guna naa..miak…nk nunjokk..choi…ya…x pat ngga owg up dkit…lu jeles…pa x paloi..ya…g punn cdak band hujan owkay jakk..kan nya kaco owg pun…tba2 jakk..)

  74. limi

    tumpang tnya?

    hujan tu band maner erk?
    xpenah dgr pon…

  75. korangbuatmaluorgjb

    Signs of the forthcoming of Dajjal:[5]

    * People will stop offering prayers
    * Dishonesty will be the way of life
    * Falsehood will become a virtue
    * People will mortgage their faith for worldly gains
    * Usury and bribery will become legitimate
    * Imbeciles would rule over the wise
    * Blood of innocents would be shed
    * Pride will be taken on acts of oppression
    * The rulers will be corrupt
    * The scholars will be hypocrites
    * Adultery will be rampant
    * Women will dress like men, and men will dress like women
    * The liars and treacherous will be respected
    * There will be acute famine at the time

Leave a Reply